O nas

Nasza misja

Jesteśmy młynem o długoletnich tradycjach i bogatej historii. Zaufanie naszych Klientów jest dla nas priorytetem, dlatego utrzymanie najwyższej jakości przemiału jest dla nas kluczową sprawą. Naszym celem jest przywrócenie popularności mąk powstających ze staryh zbóż takich jak płaskurka czy orkisz. Zdrowa zbilansowana dieta naszym zdaniem musi zawierać pieczywo, które może być jednym z głównych źródeł węglowodanów w naszej diecie. Musimy tylko wybierać "dobre", czyli złożone węglowodany. Znajdziemy je wypiekach przygotowanych z razowej maki oraz takiej, która powstaje z niepełnego przemiału. Energia z takiego pieczywa/wypieku będzie dostarczana powoli ponieważ trawi się dłużej. Ponadto taka mąka jest bogata w błonnik oraz dostarcza niezbędnych dla naszego organizmu witamin, przeciwutleniaczy i minerałów. Pełnoziarnista mąka ma niski indeks glikemiczny - niestety niewiele osób o tym wie. Naszą misją jest edukacja społeczeństwa w tym temacie i walka ze "zła prasą" jaką ostatnio miały wyroby z mąki.

CZYTAJ WIĘCEJ