Portfolio Category: Z orkiszu

Kasza manna z mąki orkiszowej

Inna nazwa: grysik Zastosowanie: idealna jako samodzielny posiłek, deser, do zagęszczania zup i kremów, dodatek do pulpetów, kotletów, pasztetów, klusek. Kasza manna sprawdzi się jako zamiennik bułki tartej. Idealna do przygotowania zupy mlecznej, kleiku lub musu. Kasza manna z mąki orkiszowej jest wartościowsza pod względem wartości odżywczych, ponieważ jest lepszym źródłem błonnika pokarmowego w porównaniu…
WIĘCEJ

Mąka orkiszowa razowa typ 2000

Mąka niedostępna do ok. 20 sierpnia 2019. Inne nazwy: orkisz Zastosowanie: stosowana w wyrobie pieczywa z wysoką ilością błonnika, na chleb i bułki typu graham. Mąka razowa jest najbogatsza w składniki mineralne Mąka orkiszowa powstaje ze zmielonego ziarna orkiszu (Triticum spelta). Mąka orkiszowa jest odmianą mąki pszennej ponieważ typologicznie orkisz jest odmianą pszenicy. Orkisz jest…
WIĘCEJ

Mąka orkiszowa typ 650

Mąka niedostępna do ok. 20 sierpnia 2019. Inne nazwy: orkisz Zastosowanie: jest to zdrowsza alternatywa dla klasycznej mąki pszennej (np. typu 500) idealna do wypieku wyrastających ciast oraz jasnego pieczywa, jest dodawana do mieszanek przy wypieku pieczywa pełnoziarnistego żytniego i pszennego. Przygotujesz z niej ciasto na pierogi oraz naleśniki. Nadaje się do wypieku ciast, biszkoptów,…
WIĘCEJ